Nový termín začiatku výstavby druhej časti ESC je marec/apríl 2014

27.01.2014 Zvolen

Zvolen 27. januára (TASR) - V marci, najneskôr v apríli 2014 by sa mala začať II. etapa výstavby nákupno-zábavného Europa Shopping Center (ESC) vo Zvolene.

Projekt za takmer 15 miliónov eur nadväzuje na I. etapu, ktorá bola v náklade 30 miliónov eur ukončená ešte v júni 2012.

Podľa konateľa investorskej spoločnosti VAV Invest Petra Valacha investíciu zdržali niektoré vyvolané zmeny v projekte, ale aj dlhý postup pri vysporiadaní pozemkov. "Aktuálne sme už pred podpisom zmluvy s generálnym dodávateľom stavby, spoločnosťou Hornex za pevnú sumu," uviedol dnes pred mestským zastupiteľstvom vo Zvolene s tým, že objekt by mal byť odovzdaný na prelome rokov 2014/15.

V druhej časti ESC, ktoré bude s prvou prepojené preskleným mólom, budú na ploche asi 8500 m2 prevažne obchody s módou. Prepojením by mal vzniknúť aj priestor na fitness či bowling.

Investor začne na jar realizovať aj vyvolanú investíciu, ktorou je III. etapa rekonštrukcie Námestia SNP - Štúrovho parku. Investícia za asi 1,1 milióna eur prinesie obyvateľom a návštevníkom mesta ešte väčšie zazalenenie parku, ako aj vynovené pešie prepojenie s ostatnou časťou námestia.

Podľa Valacha do už postaveného obchodného centra zavítalo za rok a pol viac ako 3 milióny návštevníkov. Značná časť ich prišla nie len za nákupom, ale aj za zábavou do zatiaľ ojedinelého 4D kina.
 

Vyberte región